Studenten EH maken impact

Dankbaar voor prachtig actieresultaat en dubbele impact

De IMPACTday van donderdag 23 maart ligt inmiddels een paar dagen achter ons. Het is bijzonder om kennis te nemen van alle verhalen van de studenten en tutoren! Studenten zijn onder de indruk van de mensen (en hun situaties) die ze ontmoet hebben. “Armoede en eenzaamheid bestaan dus echt in Nederland”, verzuchtte een student.

In sommige gevallen stonden de ontmoetingen en de hulpvragen in schril contrast met de leefwereld van studenten. “Het is mooi om te zien dat de studenten uitgedaagd werden andere kwaliteiten in te zetten dan in het dagelijks leven van een student. Door moedig aan de slag aan te gaan met soms verschrikkelijke omstandigheden, hebben jongeren nieuwe competenties ontwikkeld”, merkt Gerard Bijkerk – projectleider IMPACTday – op. “De hulpvragen en hulpvragers waren heel divers, maar daardoor is er een wereld opengegaan voor onze studenten. Deze actiedag had daarmee dubbele impact. Studenten brengen geleerde waarden van het EH-onderwijs in de praktijk en hulpvragers zijn ontzettend blij met hun inzet.”

De studenten van het EH-Basisjaar hebben in weer en wind heel veel projecten uitgevoerd in Amersfoort, Ede, Kampen, Harderwijk, Nunspeet, Soest en Utrecht. Met hun inzet hebben ze tot nu toe het prachtige bedrag opgehaald van € 42.000,-. En, de teller loopt nog een tijdje door. Ook de studenten van het EH-Traject hopen hun bijdrage te leveren aan de onderwijsmissie van de EH. Zij gaan 24 juni aan de slag voor hun eigen IMPACTday.

De IMPACTday wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Present. Stichting Present is een landelijke organisatie die hulpvragen en mensen die hulp willen geven aan elkaar verbindt.

OVER DE EVANGELISCHE HOGESCHOOL
De EH is een unieke hogeschool waar jongeren in diverse opleidingen worden toegerust voor het leven. Op de EH leren jongeren om steviger in het leven te staan, leren ze wie ze zijn en ontdekken ze wat echt belangrijk is. Tijdens een opleiding op de EH worden studenten geholpen met het ontdekken dat Gods liefde de beste basis is voor het leven en dat Zijn liefde alle aspecten van het dagelijks leven doortrekt.