Nieuws

za 27 juli – Oud papier

Zaterdag 27 juli a.s. wordt het oud papier weer opgehaald in het dorp. We starten de route vanaf 08:30 ’s ochtends. Wilt u het oud papier en karton zoveel mogelijk gebundeld aan de weg zetten? Hiermee doet u de verzamelaars een enorm plezier.

Ook in het buitengebied wordt zaterdag het oud papier opgehaald. Er staat dus ook weer een container bij MFC ‘De Meeden’.

Meer info kunt u hier vinden.

Alvast bedankt!

Lena Cruiming
Simon Vooys
Theo ter Veen

In de zomer weken even geen informail (26 juli, 2 aug en 9 aug)

In de midzomer vakantie weken is er even geen informail. Deze van vr 19 juli is de laatste informail voor de zomer. De eerst volgende informail is dan vrijdag 16 augustus. Dus 3 weken niet.

De komende diensten (kun je ook op de website bekijken) zijn:

mvgr en fijne vakantie voor een ieder👌

de redactie

Zondag creche in de consistorie

Zondag 7 juli is het dubbele kinderkring, de laatste voor de zomervakantie.
We willen extra aandacht geven aan de kinderen die voor het laatst meedoen, we zwaaien ze uit van de kinderkring! Als leiders hebben we gevraagd om de ruimte van de creche ook te mogen gebruiken. Daarom is de oppas deze keer in de consistorie.
Alvast dank voor jullie begrip!
Dieneke

Soos zaterdag 6 juli (met kwartfinale voetbal)

Omdat Nederland  zaterdag om 21:00 uur moet voetballen is iedereen uitgenodigd om dit op het grote scherm met elkaar te bekijken in de kerk.  Onder genot van drinken en hapjes.
Kom in oranje om deze wedstrijd mee te maken!

Van het BM

Bij de opening van de BM-vergadering d.d. 24 juni jl. is stilgestaan bij het belang van gekwalificeerde voorgangers die vanuit Bijbelse bronnen de gemeente de juiste richting wijzen.

De kerkenraadsvergadering  van 8 juli a.s. is voorbereid. O.a. staan de begeleide transitie, het Jeugdbeleid en het werken met een Jaarthema geagendeerd.

We bespreken zeer uiteenlopende zaken, zoals:

het vergaderrooster voor het komende seizoen; de ambtsdragertoerusting bij de seizoenstart; het Dorpsbelangen-beraad met allerlei buurtorganisaties; voorbereiding voor een open luchtdienst i.s.m. de PKN; de bepaling van een gemeente- en predikantsprofiel in de voorbereiding op de a.s. vacante periode. Enz.

Tenslotte hebben we een begin gemaakt met het actualiseren van de Besluitenlijst. Dit document bevat een reeks van besluiten, genomen door of namens de kerkenraad over een reeks van tientallen jaren. U zult begrijpen dat daar teksten bij staan die door allerlei ontwikkelingen om herbezinning vragen.

We komen daar binnen de vergadertijd niet doorheen; in een volgende vergadering wordt dit weer opgepakt.

We zien met elkaar uit naar een fijne zomerperiode!