Nieuws

Alpha Youth – zondag 28 april laatste bijeenkomst

Zondag 28 april is de laatste bijeenkomst van Alpha Youth. Het thema is dan ‘Hoe zit het met de kerk?’ Deze keer wordt de soep verzorgd door Abel Kuiper en Erik Pomp.

Afgelopen zondag bespraken we het onderwerp genezing en de vraag of God nog steeds geneest. We begonnen met een hilarisch spel waarin iedereen startte als een ‘habbelie babbelebie’—iemand die zich niet zo fit voelde. Door middel van steen-papier-schaar kon je je steeds beter gaan voelen.

Na het spel hebben we het thema verder uitgediept. De leiding kon verschillende voorbeelden aanhalen waarin God mensen heeft genezen. We hebben ook een kaartje uit het gebedshuis gepakt waarop stond:

——————————————————————————————————————–

“Ik vraag jou om te bidden voor…”

We zijn zeer dankbaar voor de Alpha Youth cursus en voor iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

——————————————————————————————————————–

Er is ook gebeden voor concentratie tijdens de toetsweek, dat we meer op God vertrouwen, voor een tante die net een rugoperatie heeft ondergaan, en voor een moeder en een vriendin.

We sluiten af op vrijdag 3 mei met een BBQ op de boerderij van Kees en Eline Geertsema. De jeugd ontvangt nog een uitnodiging, maar noteer deze datum alvast in je agenda.

We willen iedereen bedanken die heeft bijgedragen aan het succes van Alpha Youth. De onderlinge contacten zijn versterkt, we hebben mooie gesprekken gevoerd en genoten van gekke en leuke spelletjes.

Dank aan God, die ons de kracht, woorden en energie gaf om deze cursus te organiseren.

Met dank,

Sieger, Ruth, Simone, Bernard, Kees, Klaske, Marsha, Eelkje

Plussen door klussen

Dit project loopt ook in 2024 al weer volop! Met diverse klussen (USB-verwerking; catering en ticketcontrole) hebben zo’n 15 verschillende vrijwilligers al weer meer dan € 550 verdiend: ruim voldoende voor de kosten van een zonnepaneel op ons kerkdak.

Ondertussen is ook de verkoop van hanging baskets veelbelovend!

Let op:

deze zaterdag, 27 april, verkoopt ons feestteam weer fruit op de Oranjemarkt in Zuidhorn. Een tasje gevarieerd kwaliteitsfruit gaat daar voor € 10 over de toonbank. Welkom bij de kraam aan de Hoofdstraat in Zuidhorn, dichtbij de Poiesz-ingang.

Namens Plussen door Klussen,

Karin Reitsema, Gerrit Ormel en Arie Sikkema

Uit de Cvb

Tussenstand bijdragen 2024 / maart

De CvB houdt je op de hoogte van de stand van de bijdragen. In de onderstaande grafiek zie je drie standen.

Kolom 1 (groen): het bedrag dat per 31 maart werkelijk is bijgedragen

Kolom 2 (geel): het bedrag dat op 31 maart bijgedragen had moeten zijn bij een gelijke verdeling van het totale bedrag over alle maanden

Kolom 3 (blauw): het bedrag dat voor het hele jaar nodig is om een sluitende begroting te krijgen

Toelichting

Voor 2024 verwacht de CvB € 139.300 nodig te hebben om alle kosten te dekken.

Tot en met 31 maart hebben we als gemeente € 36.369 betaald aan bijdragen. Bij een gelijke verdeling van het jaarbedrag over alle maanden had de teller op € 34.825 moeten staan. We lopen dus iets voor op schema.

We hebben nog € 102.931 nodig om het jaar 2024 af te sluiten zonder tekort.

Gezocht BHV-ers

Om duidelijkheid te krijgen of er tijdens de kerkdiensten ook BHVers aanwezig zijn, ben ik op zoek naar mensen die een BHV- cursus hebben gevolgd. Velen heb ik al telefonische gesproken maar ik nog niet iedereen. Het gaat met name om het wie kan/wil reanimeren, mocht het nodig zijn. Elke seconde telt!
Stuur mij even een mail/ een whats-appje of telefonische.

Wilma de Boer
06 81565245
wilmadeboer@ziggo.nl

Huis van Gebed

Tijdens de ontmoetingsdienst met als thema: Bid, hebben we een huis van gebed laten zien. We willen een biddende gemeente zijn. Het huis van gebed staat in de hal bij de hoofdingang van de kerk. We kunnen dit huis gebruiken om voor elkaar te bidden.
Hoe werkt het?
Er liggen briefjes bij het huis van gebed. Daar kun je een gebedspunt opschrijven. Je rolt het briefje klein op en steekt het in één van de gaten van het huis van gebed. En als je voor iemand wilt bidden: neem dan één van de briefjes mee naar huis en bidt die week voor het gebedspunt op het briefje.
We hopen dat er veel briefjes verschijnen en verdwijnen. Bidt u mee?

Za 20 april 2024 – Oudpapier

Zaterdag 24 februari a.s. wordt het oud papier weer opgehaald in het dorp. We starten de route vanaf 08:00 ’s ochtends. Wilt u het oud papier en karton zoveel mogelijk gebundeld aan de weg zetten? Hiermee doet u de verzamelaars een enorm plezier en een gedeelte van de opbrengst gaat ook naar onze kerk.

Meer info kunt u hier vinden.

Alvast bedankt!

Lena Cruiming
Simon Vooys
Theo ter Veen