Project Ghana

Al verschillende jaren gaat er een groep naar Nkoranza, om daar vrijwilligerswerk te doen. We gaan daar werken bij de Hand In Hand Community.

In 2007 hebben we met 8 personen groot onderhoud gedaan, in 2008 met 5 personen een huis gebouwd en in 2010 met 12 personen een leercentrum met tuinhuis gebouwd, betonplaat over een weg vervangen, afwatering goot met looppad en wasruimte laten bouwen, en diverse onderhoud werkzaamheden gedaan. In 2012 hebben we met 14 personen een groot huis gebouwd en onderhouds gedaan. in 2015 weer een huis gebouwd en onderhouds gedaan. Ook hebben we de verbouw van de keuken voor de gasten betaalde, huis voor de wasmachines en een 40 kub container vol met spullen laten verschepen naar Ghana.  We hebben daar zelf en werkplaats met veel hand en elektrisch gereedschap. Op onze website kunt u lezen wat er is gebeurd, en wat er allemaal al is gedaan.

De Hand in Hand-gemeenschap (ook wel genoemd de P.C.C. Peace of Christ Community) in de Ghanese stad Nkoranza biedt sinds 1992 onderdak aan gehandicapte en in de steek gelaten kinderen. Nu leven hier meer dan 65 kinderen en jong-volwassenen. Nog eens twintig komen er vanuit de dorpen elke dag op de beschutte werkplaats werken. De gemeenschap is opgericht door drie Ghanezen en een Ghanees-Nederlandse arts, Ineke Bosman. In 2010 is het overgenomen door Ab en Jeanette van Galen.

Operation Hand in Hand is opgezet als een klein dorp. Twee of drie kinderen leven samen met een verzorger, ze wonen als een kleine familie binnen de grote familie van de Hand in Hand-woongemeenschap. Iedere kleine familie leeft in een eigen huisje. Deze huisjes staan in een cirkel rond een centraal gelegen terrein dat wordt gebruikt voor spelletjes, oefeningen, muziek maken, feesten, dansen, zwemmen en natuurlijk om gezamenlijk te eten. Ook komen er regelmatig vrijwilligers uit Nederland voor een aantal maanden, en wonen en werken op het omheinde terrein.

We hebben voor onze projecten geld nodig, en dat doen we door het verzamelen van oud ijzer, acties en particuliere en bedrijven die ons sponsoren. Ook maken we spullen of doen klussen om geld bij elkaar te krijgen. We betalen zelf onze reis- en verblijfkosten en dat varieert tussen de € 1200,- en € 1300,-. Door middel van het verzamelen van oud ijzer, koper, zink, lood, kabel, roestvrij staal, aluminium, accu’s enz. en het daarna verkopen aan schroothandelaren kunnen we ons project gedeeltelijk financieren. De bedrijven die ons sponseren worden vermeld op onze site. Daar wordt ook de financiële stand bijgehouden en het  aantal kilo’s aan ijzer dat we hebben weggebracht.

Als u een gift wilt overmaken dan kan dat naar Stichting Aduard Helpt o.v.v. Ghana G8, rek.nr. NL10 RABO 0103453091. Omdat het een goede doelen stichting is, is uw gift belasting aftrekbaar. ( leuker kunnen we het niet maken).

Mocht u meer informatie willen hebben, kunt u contact opnemen met Bernard Meier (0657940939)

Website: ghanag8.blogspot.nl

Website: operationhandinhand.nl