Een kerkdienst bezoeken

Elke zondag houden wij twee kerkdiensten, in de regel om 9:30 uur (koffie vanaf 9:00 uur) en een Regiodienst om 14:30 uur (1x / maand in Aduard). De kerkdiensten zijn een plek van ontmoeting met God en elkaar. We luisteren samen naar Zijn Woord en bidden en zingen voor God. Daarom noemen we het ook wel: erediensten.

Klik hier voor meer informatie over de diensten van de komende weken.

Iedereen is van harte welkom  om onze diensten bij te wonen! Als je voor aanvang van de dienst de kerk binnenloopt, wordt je verwelkomt door gemeenteleden die een welkomstbutton dragen. Zij kunnen je vragen over allerlei praktische zaken beantwoorden.

Bij binnenkomst van de kerkzaal hoor je het orgel spelen. Soms hoor je een ander muziekinstrument of speelt er een band. Je kunt een plekje in de kerk opzoeken en schroom zeker niet om naast iemand te gaan zitten en diegene aan te spreken.

Als de dienst begint komen ouderlingen, diakenen en de predikant binnen. Er volgt een aantal mededelingen over bijzondere gebeurtenissen in de gemeente (huwelijk, geboorte, vergaderingen). De dienst begint met het belijden van onze afhankelijkheid van Gods. Daarna wisselen zang, gebed en Bijbellezing elkaar af. Een belangrijk onderdeel van de dienst vormt de preek. Hierin legt de predikant Gods Woord  uit en vertelt hij over de liefde en goedheid van God. Een aantal keer per maand gaan de kinderen tijdens de preek naar de kinderkring Hier wordt Gods Woord vertelt op hun eigen niveau. De dienst eindigt met de zegen die God ons geeft. Soms staat de dienst in het teken van iets speciaals, bijvoorbeeld een doop, het avondmaal of een belijdenis.

Op het scherm voor in de kerk kun je precies zien wat er allemaal gebeurt en ook worden daar de liederen weergegeven. Je kunt natuurlijk ook Bijbels en liedboeken gebruiken die bij de ingang van de kerk beschikbaar zijn voor algemeen gebruik. Kijk trouwens niet raar op als iemand je tijdens de dienst iets te snoepen aanbiedt. Heel vaak zal dit pepermunt zijn. Dit is een kerktraditie. We weten niet waar deze ooit is begonnen, maar deze traditie zal zeker niet snel verdwijnen, dus geniet ervan!

Als je voor het eerst een dienst wilt gaan bezoeken, begrijpen wij dat dit spannend kan zijn en dat je allerlei vragen hebt. Hieronder is geprobeerd een antwoord te geven op de meest gestelde vragen. Mocht je toch nog vragen hebben, dan kun je altijd contact opnemen met een van onze gemeenteleden.  Zie Contact

 


FAQ  Kerkdiensten

Wat moet ik aan?

Iets waarin u zich comfortabel voelt! Onze leden dragen van alles, van casual tot formele kleding. Het is aan ieders persoonlijke voorkeur wat de beste manier is om op een respectvolle manier het huis te bezoeken van onze God, die tegelijkertijd onze Vader is.

 

Wat moet ik meenemen?

Niets! Alle liederen en bijbelteksten worden afgebeeld op de beamer voor in de kerk. U kunt natuurlijk ook de bijbels en liedboeken gebruiken die bij de ingang van de kerk beschikbaar zijn voor algemeen gebruik. Een eigen bijbel of liedboek meenemen is uiteraard ook goed.

 

Hoe laat moet ik komen?

Kom ongeveer 10 minuten voordat de dienst begint, dan bent u zeker op tijd. Informatie over de aanvangstijden van onze diensten is hier te vinden. In de regel om 9:30 uur (koffie vanaf 9:00 uur) en een Regiodienst om 14:30 uur (1x / maand in Aduard).

 

Wat is het adres van de kerk?

Kloosterstraat 17, 9831 RT Aduard

 

Kan ik ergens parkeren?

Er is voldoende gratis parkeerruimte in de straten rondom het kerkgebouw.

 

Word ik gevraagd om geld te geven?

Wij beschouwen u als een gast, dus u hoeft niets te geven. Onze leden geven wel geld in een collecte. Er wordt elke week gecollecteerd voor een speciaal doel, soms voor de kerk zelf, maar meestal voor een goed doel. Normaal gesproken is er één collecte. 

 

Hoe lang duurt een dienst?

Een eredienst duurt ongeveer een uur. De preek duurt ongeveer 20 minuten.

 

Als ik vragen heb tijdens of na de dienst, waar kan ik terecht?

Tijdens de dienst kunt u even de persoon naast u vragen. Na de dienst zijn er altijd mensen die blijven praten. Zij zullen u graag te woord staan. Als u dit liever niet doet, dan kunt u ook altijd later contact opnemen met iemand van de kerk. Zie de Contact pagina.

 

Ik heb heel jonge kinderen, hebben jullie een creche?

Tijdens elke morgendienst is een creche waar u uw kind (over het algemeen kinderen tussen de 0 en 4 jaar) heen kunt brengen.

 

Kan ik met een rolstoel terecht in en om het gebouw?

Er is geen speciale invalide parkeerplaats, maar er is meestal ruimte vlak voor het gebouw om een auto te parkeren. In het kerkgebouw is alles gelijkvloers. Er is ook een invalidentoilet aanwezig.