Gedachtewisseling woensdag 10 mei

Op 10 mei komt het vervolg: “de zeven deugden”. Voor uitgebreidere informatie: zie Informail van 21 april. Voor het inlezen :

– de Bergrede (Mattheüs 5-7)

– artikelen uit het Nederlands Dagblad, bijvoorbeeld

  • Ad de Bruijne, 18 april 2023 (Wat is de grootste ethische uitdaging voor de fusiekerk? Een nieuwe gemeenschap als ‘ethisch wonder’) over de actualiteit van de christelijk deugden zoals die ook rond een kerkfusie van belang zijn. Dit artikel zal zondag geprint in de kerk liggen.
  • Robert van Putten, 18 augustus 2022 (Hoe de klassieke deugden kunnen helpen bij een nieuwe bestuurscultuur) over hoe de christelijke deugden toegepast zouden kunnen/moeten worden in bestuur en politiek
  • Dick Schinkelshoek, 23 oktober 2020 (Zo leef je het beste volgens theoloog Sam Wells), een boekbeschrijving van Samuel Wells: een kort beschreven toepassing voor het ambtswerk

– een artikel uit de Volkskrant: Olaf Tempelman, 2 april 2021 (De 7 zonden en de 7 deugden anno 2021), over hoe iemand met een niet-religieuze blik naar dit onderwerp kijkt. Ook dit artikel zal geprint in de kerk liggen.

En pak verder vooral ook de Bijbel erbij: naast de teksten in het vorige Informail, als toevoeging nog Efeze 2:10.

Hopelijk tot woensdag! 19:30 koffie & thee, 19:45 beginnen we.

Grietje Wierenga
Martin de Vries