Uitnodiging voor de leden van de ANBO-PCOB Afd. Zuidhorn e.o.

Graag nodigen wij u uit voor de viering van ons 30-jarig bestaan met een jubileumbijeenkomst op 19 november a.s. Zoals u al in onze nieuwsbrief heeft kunnen lezen wordt u in deze feestelijke bijeenkomst een High Tea en een optreden van de Groninger zanger en entertainer Bert Hadders aangeboden.

Deze bijeenkomst is uitsluitend bedoeld voor leden van de afdeling.

Oproep NGK

Uw gemeente behoort bij de Regio Groningen NGK. Afgevaardigden van alle NGK kerken in de regio komen regelmatig bij elkaar om gemeente-overstijgende zaken te bespreken.
Recent heeft kerkvisitatie op de agenda gestaan. We hopen komende Regiovergadering (14 november) het bijbehorende stuk vast te stellen.

Achtergrond:
In de Regio zijn we als kerken aan elkaar gegeven om vanuit betrokkenheid acht op elkaar te geven en elkaar te helpen kerk van Christus te zijn. Kerkvisitatie is daarvoor een middel, en daarom bezoeken we elkaar om elkaar vragen te stellen, te adviseren, te bemoedigen en desnoods aan te sporen. De bezoeken worden gedaan door visitatoren. Bent u degene die beschikt over het vermogen goed te kunnen luisteren, de vraag achter de vraag te kunnen opvangen en hebt u enige kennis van communicatie en conflicthantering, dan nodigen wij u van harte uit om zich te melden als visitator.
Meer informatie is verkrijgbaar bij regiogroningen@ngk.nl.
Jurrien Robbe
Scriba Regio Groningen NGK

Unieke orgelimprovisatie over het Bijbelse scheppingsverhaal.

Jaap Sake Heeringa uit Dokkum is een organist die fantastisch kan improviseren op het orgel. Hij heeft geweldige improvisaties gemaakt over alle Bijbelse scheppingsdagen.
Dit concert is inmiddels meer dan 50 keer !! ten gehore gebracht in verschillende kerken en de luisteraars zijn zonder uitzondering zeer enthousiast.

Naast deze improvisaties is er ook samenzang met liederen die vanzelfsprekend ook over de schepping gaan.

De liederen zullen op de beamer worden getoond!

Hieronder een deel van een recensie van een vorige keer.

Op iedere dag volgt een improvisatie van de organist. Aanwezigen herkennen de dag, de nacht, sterren, planten, vissen, vogels en kruipende dieren in een prachtig orgelspel.  Dan de zesde dag; “wat was God blij dat de wereld bestond!”. Jaap Sake Heeringa trakteert de aanwezigen op een geweldig stuk muziek. In een prachtige cadans beweegt het publiek mee in de vreugde die het uitstraalt!

 Rehobothkerk  Burg. Seinenstraat 58, 9831PX, Aduard.

Zaterdag 12 oktober, aanvang 19.30uur.

Wees welkom, het is werkelijk een belevenis om mee te maken.

 

Werkkleding op zondag? Ja, dat kan op 6 oktober!

Op 6 oktober is er een ontmoetingsdienst met het thema WERK. U hebt de poster vast al gezien. Iedereen is uitgenodigd om zondag in zijn of haar werkkleding naar de kerk te komen. Voor de één is de zondagse outfit weinig anders dan wat hij of zij door de week draagt. De ander is op zijn of haar werk gekleed op ruige omstandigheden of in een uniform. We gaan een kindmoment doen over beroepen, daarvoor hebben we wel wat mensen nodig die herkenbare werkkleding aan hebben. Helpt u ons mee?

We vragen daarmee wel wat: de zondag is een bijzondere dag, dan rust je van je werk. En, de kerk is toch het huis van God – is werkkleding dan wel voldoende eerbiedig? We zullen er dan ook geen gewoonte van maken: het is goed deze dag en God te eren met nette kleding! Voor nu lijkt het ons mooi een uitzondering te maken, speciaal voor deze ontmoetingsdienst. Het thema in de dienst is WERK. Daar zal de overdenking ook over gaan. We zijn benieuwd wat de boodschap deze keer zal zijn. En – voel je je niet op je plek in je werkkleding – trek dan iets aan waarmee je ontspannen naar de boodschap kunt luisteren.

De kinderkring