Gedachtewisseling over “Het achtste werk van barmhartigheid: zorg voor de schepping”

op Woensdagavond 3 april willen we met elkaar in gesprek over keuzes die we maken in het kader van duurzaamheid. Of misschien breder en beter vertolkt door paus Franciscus: hoe geven we invulling aan “het achtste werk van barmhartigheid”?

Als voorbereiding kun je dan ook lezen:

  • Laudato Si’, de tweede encycliek van paus Franciscus. Zijn boodschap is hierin: “Laat ons barmhartig zijn voor ons gemeenschappelijk huis”. Een Nederlandstalige samenvatting kunnen we je op verzoek e-mailen.
  • Groene Catechismus, door Sam Janse. Deze emeritus-predikant stelt 88 vragen rond geloof en duurzaamheid en geeft daar zijn antwoorden op. Over duurzaamheid gesproken: dit boekje is niet als e-book verkrijgbaar.
  • Een viertal artikelen uit het ND, hiervan zullen komende zondag (24 maart) geprinte versies in de kerk worden gelegd. Op een duurzaam verzoek kunnen we ze je ook e-mailen.

We hopen weer op een gesprek waarin we een vloer kunnen leggen onder ons nadenken over duurzaam leven. Om 19:30 staat koffie en thee klaar, om 19:45 willen we graag beginnen met het uitwisselen van gedachten. Tot woensdag 3 april!

Grietje Wierenga, Martin de Vries