Feest rond de eenwording van NGK en GKv; vier je mee?

Met ingang van 1 mei a.s. zullen de NGK en de GKv worden samengevoegd tot de Nederlandse Gereformeerde Kerken (afgekort NGK). Op 12 mei vindt er in de Jacobikerk in Utrecht een viering plaats ter gelegenheid van deze eenwording. Daarnaast vraagt de Regiegroep Hereniging aan plaatselijke kerken om er op 14 mei in de eredienst op gepaste wijze aandacht aan te besteden.

Je bent van harte uitgenodigd om bij de landelijke viering op 12 mei aanwezig te zijn. Het is wel noodzakelijk om je daar vooraf voor aan te melden. Dat kan door middel van deze link, of ga naar www.eventbrite.nl en zoek naar viering eenwording (NGK GKV). De viering in de Jacobikerk is ook door middel van een livestream te volgen.

Meer over de viering in Utrecht
De Jacobikerk gaat om 19:30 open. Om 20:00 begint het officiële gedeelte, dat tot 21:30 loopt. Tijdens het afwisselende programma valt er veel te zien, te luisteren, te danken en te zingen. Na afloop kunt u genieten van een hapje en een drankje en andere gasten ontmoeten.

Naast de officiële viering van de eenwording vinden er in Utrecht gedurende de dag nog een aantal andere activiteiten plaats, waarvoor je je via dezelfde link als die voor de viering kunt aanmelden.
Om 13:30 is er een bijeenkomst in het gebouw van de Theologische Universiteit aan de Plompetorengracht 3 in Utrecht, met een boekpresentatie van een speciaal ter gelegenheid van de eenwording samengestelde bundel. Daarna zijn er verschillende seminars te volgen. Vanaf 17:00 is er een culinaire stadswandeling  met medewerking van enkele sociaal-maatschappelijke organisaties die Utrecht rijk is: het ‘running dinner.’

Voor maximaal vijftig jongeren en jongvolwassenen (16-30 jaar) is er een speciaal programma van 17:00-19:30 in Utrecht. Deze jongeren zijn de VIP’s van deze dag, die gericht is op de toekomst van de kerk. Opgave voor de VIP Next Generation kan via dezelfde link, en ook hier geldt: vol is vol!

Met al je vragen en opmerkingen kun je terecht bij Duurt Vonck, projectleider viering eenwording, te bereiken op projectleider@ngk-gkv.nl.

Namens de Regiegroep Hereniging,
Embert Messelink, communicatieadviseur NGK,
Heleen Sytsma-van Loo, communicatieadviseur GKv.