Van het BM

Bij de opening van de BM-vergadering d.d. 24 juni jl. is stilgestaan bij het belang van gekwalificeerde voorgangers die vanuit Bijbelse bronnen de gemeente de juiste richting wijzen.

De kerkenraadsvergadering  van 8 juli a.s. is voorbereid. O.a. staan de begeleide transitie, het Jeugdbeleid en het werken met een Jaarthema geagendeerd.

We bespreken zeer uiteenlopende zaken, zoals:

het vergaderrooster voor het komende seizoen; de ambtsdragertoerusting bij de seizoenstart; het Dorpsbelangen-beraad met allerlei buurtorganisaties; voorbereiding voor een open luchtdienst i.s.m. de PKN; de bepaling van een gemeente- en predikantsprofiel in de voorbereiding op de a.s. vacante periode. Enz.

Tenslotte hebben we een begin gemaakt met het actualiseren van de Besluitenlijst. Dit document bevat een reeks van besluiten, genomen door of namens de kerkenraad over een reeks van tientallen jaren. U zult begrijpen dat daar teksten bij staan die door allerlei ontwikkelingen om herbezinning vragen.

We komen daar binnen de vergadertijd niet doorheen; in een volgende vergadering wordt dit weer opgepakt.

We zien met elkaar uit naar een fijne zomerperiode!

Zondag a.s. Ontmoetingsdienst 10:30

Zondag a.s. is de volgende Ontmoetingsdienst in de reeks Zing Vecht Huil Bid LACH Werk en Bewonder. De dienst begint om 10:30 uur en aansluitend aan de dienst willen we met elkaar eten, volgens het principe van de potluck. Dwz: iedereen neemt iets te eten mee en we delen met elkaar.
Neem je bord en bestek mee?!

Schuldhulpmaatje

Sommige gebeurtenissen in het leven kunnen heftige (financiële) gevolgen hebben, zoals:

Je baan verliezen                              Een kindje krijgen
Uit elkaar gaan                                  Verhuizen
Ziek worden                                       Trouwen of gaan samenwonen
Iemand verliezen                              Een kind gaat van school

Je leven loopt niet langs een rechte lijn. Onderweg maak je van alles mee. Dan is het goed en nodig dat op die ‘levenskruispunten’ iemand durft te vragen:

Red je het wel?

Schuldhulpmaatje biedt gratis met getrainde vrijwilligers persoonlijke hulp aan mensen met geldzorgen of schulden. Het doel is iemand weer naar een gezonde financiële huishouding begeleiden, zodat hij of zij het weer zelf kan. Wij geloven rotsvast in de optelsom van samen sterk.

www.schuldhulpmaatje.nl/westerkwartier

info@westerkwartier.schuldhulpmaatje.nl

Henk Martini coördinator Schuldhulpmaatje Westerkwartier: tel 06-1339 2127

www.redjehetwel.nl ; www.uitdeschulden.nu

Bericht van Interkerkelijke commissie van het Dovenpastoraat

De Interkerkelijke Commissie (I.C.) van het Dovenpastoraat in de provincie Groningen

zoekt een nieuwe

Voorzitter

De IC Groningen is een samenwerkingsverband van de Protestantse Kerk, de Christelijke Gereformeerde Kerken en de Nederlandse Gereformeerde Kerken. Deze commissie organiseert kerkdiensten voor doven en slechthorenden in gebarentaal, doet pastoraal bezoekwerk, organiseert bijvoorbeeld een Bijbelkring en andere bijeenkomsten, en legt contact met horende gemeenten.
Gewenst:

  • Bereidheid om betrokken te raken bij het kerkelijk dovenwerk
  • Belangstelling voor de dovencultuur (of reeds daarmee bekend zijn)
  • Verbondenheid met één van de deelnemende kerken in de IC.

Zie voor meer informatie de website van de IC Groningen, www.icgroningen.nl

Reacties kunnen gericht worden aan: de secretaris, Geesje Tipker, dovenpastoraatgroningen@gmail.com, bij voorkeur vóór 1 juli 2024.

Taizé-viering kerkje Fransum zo 23 juni

Op 23 juni is er in het kerkje van Fransum een Taizé-viering die verzorgd wordt door de cantorij van de PKN Aduard o.l.v. Nellie Bolhuis en m.m.v. Date Jan Jongsma. Aanvang 17 uur.

Een viering met zang, gebed, stilte en lezingen.

U bent allen van harte welkom.