1998 – ERKWB Rankweil – 2023 – Getuigenissen van gemeenteleden

In het weekend van 22-24 september viert de Evangelisch Reformierte Kirche van Rankweil haar 25-jarig bestaan. Met grote dank aan God is er sinds 1998 een levendige gemeente van meer dan 60 leden en een vast aantal gasten dat de kerkdiensten bezoekt, zoals de foto uit coronatijd laat zien.

HOE IS HET OM LID VAN EEN KLEINE GEREFORMEERDE KERK TE ZIJN?

Denise vertelt: “Ik bezoek sinds ongeveer 13 jaar de kerk van Rankweil. Omdat we een kleine gemeente zijn kent iedereen elkaar. Het valt op als zondags iemand er niet is, en er wordt met elkaar gebeden voor diegenen die er niet zijn en voor de zieken. Als er iets georganiseerd wordt, is het noodzakelijk dat de leden meewerken. We hebben een predikanten echtpaar dat zich enthousiast inzet en dat zich goed om ons, de schaapjes, bekommert. Ik voel me thuis in deze gemeente, ik ga er graag heen en zou het niet willen missen.”

Christoph zegt: “Het is aangenaam en te overzien omdat men de leden kent. Omdat ik vanaf het begin erbij ben heb ik helaas ook al vele leden gezien die gekomen zijn en weer verdwenen. Dat is heel jammer, omdat het natuurlijk opvalt als iemand niet meer regelmatig komt. Omdat de gemeente niet bijzonder groot is, is het alsof men op zondag zijn “patchwork” familie gaat bezoeken. In het bijzonder voelt men zich verbonden met die leden die al langer deel uitmaken van de gemeente. Zij hebben me bij het volwassen worden begeleid en ik kon, bij het opgroeien, toekijken hoe het is om een volwassen lid te zijn. Het bezoeken van de dienst op zondagmorgen is voor mij makkelijk, omdat ik graag naar de kerk ga om Gods Woord te horen en om mijn familie te ontmoeten.”

Jeff en Pamela met hun drie kinderen streken vanuit Singapore in Zuid-Duitsland neer. Zij zijn blij met de gemeente van Rankweil: “In een woestijn vol atheïsme, ontrouw en zonden is het ons een grote troost hier, midden in Europa, een Licht en Oase van evangelisch getuigenis te vinde. Hier kunnen wij de God van het verbond aanbidden. Wij waarderen in deze gemeente de gemeenschap der heiligen, die de Heer liefhebben en die in broederlijke liefde voor elkaar zorgen. Wij bidden verder voor de vrede en de groei van de kerk, dat is onze wens. Wij heffen onze ogen op tot onze Koning: Denk aan uw barmhartigheid, HERE, aan uw liefde door de eeuwen heen. (Psalm 25:6)”

SONY DSC

Andrea is al meer dan twintig jaar lid: “Ik ben heel dankbaar in zo’n goede gemeente opgenomen te zijn. Men heeft een zekere moed nodig om in Vorarlberg Evangelisch Reformiert te zijn. Maar ik wilde graag lid zijn van een kerk die het Woord van God serieus neemt en daar geen andere leer aan toevoegt. Mijn moeder heeft daar erg onder geleden. Zij was overtuigd katholiek. Zij geloofde echt dat haar kerk de enige kerk is die een eeuwig leven bij God mogelijk maakt. Ik maak graag opmerkingen waardoor mensen mij naar mijn geloof kunnen vragen. Maar het lijkt wel of geloof de laatste jaren oninteressant geworden is. De waarheid lijkt er voor veel mensen niet meer toe te doen. Daarom heb ik me heel erg verheugd dat een vriendin van mij mee is geweest naar onze evangelisatie actie Fingerfood und Soulfood.”


De Stichting Steun Reformatie Oostenrijk ondersteunt vier van de zes ERKWB in Oostenrijk, Zwitserland en Duitsland. Meer informatie is te vinden op: www.ssro.nl of  www.reformiert.at. De SSRO is ook te volgen via Facebook (SSRO.NL), Twitter (SSROnl) en Insta (kerk_zijn_in_de_alpen).