12 november – collecte voor Happietaria

Happietaria Groningen is een pop-up restaurant dat elk jaar een maand open is om geld op te halen voor het goede doel. Dit restaurant wordt dan ook volledig gerund door studenten op vrijwillige basis. Happietaria is een concept van TearFund, een christelijke organisatie die zich inzet tegen onrecht over de hele wereld. Het geld dat door de collecte zal worden opgehaald zal via TearFund naar het goede doel gaan.

Dit doel is ieder jaar anders. Dit jaar gaan we geld ophalen voor gesprekstechnieken voor vrede in Ethiopië, de Democratische Republiek van Congo en Zuid-Soedan. De problematiek in deze landen is vergelijkbaar. Er heerst onenigheid tussen verschillende groepen in de samenleving en dit heeft al duizenden mensenlevens gekost. TearFund focust zich altijd op de kerken, omdat zij geloven dat de kerk het kloppende hart is van een samenleving.

Het realiseren van dit doel kan niet zonder u. U kunt gezellig langskomen om een hapje te eten, want naast het feit dat het eten goedkoper is dan in meeste andere restaurants, zullen de vrijwilligers hun uiterste best doen om u een onvergetelijke avond te bezorgen. Maar u kun ook komen helpen: in de keuken, de bediening, de spoelkeuken of achter de bar.

Wij zijn geopend van 16 november tot en met 14 december. Reserveren kan via de site: www.happietaria.nl/groningen

Op onze site kunt u ook meer informatie vinden over het goede doel en concept.

Hopelijk tot ziens in ons restaurant!