Project Ghana 2024

Zondag 14 juni mag er en collecte gehouden worden voor ons project , ook zal deze zondag Samuel Baffo uit Ghana aanwezig zijn in de kerk. Omdat hij met pensioen gaat is hij 1 maand in Nederland om alle contacten voor het laatst te bezoeken, waaronder ook 3 dagen in Den Ham . Hij heeft vanaf 1992 gewerkt voor de Hand in Hand organisatie en heeft al onze projecten voorbereid en geholpen met de uitvoering daarvan . Mocht je hem willen begroeten kan je AKWABA zeggen ( betekend WELKOM. )

Van 15 Oktober t/m 2 November gaat een groep van 8 vrijwilligers naar Nkoranza in Ghana. We gaan daar werken bij de Hand In Hand Community ( www.handinhand@ghana.com ). Er zijn een aantal vrijwilligers heen geweest die groot onderhoud hebben gedaan in 2007 en een huis hebben laten bouwen en zelf een huis hebben gebouwd in 2008.

In 2010 is er een leercentrum gebouwd en in 2012 , 2015 ,2017 , 2022 zijn er huizen gebouwd en nog diverse andere werkzaamheden. Ook nu gaat er weer een groep heen om  te bouwen en diverse werkzaamheden uit te voeren samen met de Ghanezen. We hebben daar zelf en werkplaats met veel hand en elektrisch gereedschap. De reis en verblijfskosten worden door ons zelf betaald. Op onze website kunt u lezen wat er gaat gebeuren en wat er allemaal al is gedaan www.ghanag8.blogspot.com  . Facebook Ghana G8

Hier een korte beschrijving:

De Hand in Hand-gemeenschap (ook wel genoemd de P.C.C. Peace of Christ Community) in de Ghanese stad Nkoranza biedt sinds 1992 onderdak aan gehandicapte en in de steekgelaten kinderen. In 2023 leven hier meer dan 93 kinderen en jong-volwassenen. Nog eens twintig komen er vanuit de dorpen elke dag op de beschutte werkplaats werken. De gemeenschap is opgericht door drie Ghanezen en een Ghanees-Nederlandse arts, Ineke Bosman.

Operation Hand in Hand is opgezet als een klein dorp. Twee of drie kinderen leven tezamen met een verzorger, ze wonen als een kleine familie binnen de grote familie van de Hand in Hand-woongemeenschap. Iedere kleine familie leeft in een eigen huisje. Deze huisjes staan in een cirkel rond een centraal gelegen terrein dat wordt gebruikt voor spelletjes, oefeningen, muziek maken, feesten, dansen, leren, zwemmen en natuurlijk om gezamenlijk te eten!

Ook komen er regelmatig stagiaires uit Nederland en andere landen voor een aantal maanden om er te werken / leren en te wonen. We hebben voor dit project ongeveer € 15,000 / € 20,000 nodig en we zijn door het verzamelen van oud ijzer ,sponsoren en verkoop eigen producten al aardig op de goede weg. ( € 13.000) Door middel van het verzamelen van oud ijzer, koper, zink, lood, kabel, roestvrij staal, aluminium, enz. en het daarna verkopen bij een schroothandelaar kunnen we ons project  gedeeltelijk financieren. Ook doen we als groep regelmatig werkzaamheden om geld te verdienen

Als u een gift wilt overmaken dan kan dat naar Stichting Aduard Helpt o.v.v. Ghana 2024.

Rek. NL 10 RABO 0103453091

Omdat het een goede doelen stichting is, is uw gift belasting aftrekbaar ( leuker kunnen we het niet maken)

Namens groep G8:

Bernard Meier, Albert van Sleen , Johan van Sleen , Gerard Meier, Koos Hoekstra,

Nienke Hoekstra , Marijn Postma , Henk Veldman.